Wie zijn wij

Opgericht op 5 november 1996 ~
De naam De Zwalkers is afgeleid van het werkwoord zwalken, wat letterlijk  “her en der zwerven” betekent of in relatie tot de zeevaart “over de zee zwerven”.

Een shantykoor wordt wellicht niet direct verwacht in de Pekela’s, doch de zeevaart heeft een zeer lange traditie in de Pekela’s en heeft in de vroegere jaren een zeer belangrijke rol gespeeld in het leven van de Pekelder bevolking.

Zo omstreeks 1800 waren er nog 13 scheepstimmerwerven aanwezig, waar zeeschepen werden gebouwd, die over de gehele wereld zwalkten. Vandaar ook dat in het gemeentewapen van de Pekela’s nog steeds een schip voorkomt.

wapen pekela

Het koor is opgericht in 1996 als een dames-shantykoor. In 2002 is het koor een andere koers gaan varen. Naast shanty’s werden vanaf dat moment ook andere liederen gezongen. Toen is ook de naam aangepast naar “Shanty-amusementskoor”.

Het koor bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste leden en wordt begeleid door 1 accordeoniste en het geheel staat onder leiding van onze zeer gedreven dirigent/muzikaal leider. Het zangrepertoire is zeer gevarieerd. De liedjes worden meer-stemmig en zowel in het Nederlands, Duits, Engels en natuurlijk in het Groninger dialect gezongen.

We verzorgen optredens in zorginstellingen, personeelsverenigingen etc. en we zijn een graag geziene gast bij evenementen, festivals, jaarmarkten, stadsfeesten.

De informatie op deze site wordt gaandeweg uitgebreid.
Kom dus regelmatig een keer kijken!

Reacties zijn gesloten.