Groot succes Korenfestival

Met een volle kerk, was het voor de aanwezige koren, goed zingen. En dat hebben De Zwalkers, Störmwind, Friends, DES en Ronald van der Woude gedaan. Ieder met hun eigen repertoire en klank. Het aanwezige publiek heeft ervan genoten. De vrijwilliger van kerk en de Zwalkers, kregen vaak de vraag, Volgend jaar weer??? Wij laten dit nog even in het midden.
Bekijk hieronder de beelden gemaakt door Jan van der Woude.

DSC2269

Afbeelding 1 van 39

Korenavond wordt Korenfestival in Oude Pekela

De alom bekende Korenavonden in Oude Pekela, zijn helaas gestopt.
Amusementskoor de Zwalkers heeft daarom besloten door te gaan onder de naam “Korenfestival Oude Pekela”.

Het eerste Korenfestival zal plaats vinden op 13 oktober aanstaande, vanaf 19.30 uur in de RK Kerk te Oude Pekela. Deuren open om 18.45 uur.
Meewerkende koren zullen zijn: DES uit Veelerveen, Störmwind uit Wedde, Friends uit Blijham en De Zwalkers uit Oude Pekela.
Tevens zal zanger Ronald van der Woude uit Pekela enkele nummers ten gehore brengen. Presentatie van deze avond is in handen van Nelleke Buzeman.

Leden van de kerk verkopen in de pauze koffie/thee voor de lage prijs van 1 euro, voor een meerprijs met koek of cake. Net als voorgaande jaren zal er géén entree worden gevraagd. De gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen bij Schoenenservice Brockschmidt in Oude Pekela en Bakkerij Westers in Nieuwe Pekela.
Wel vragen wij als organisator een vrije gift aan de deur na afloop van het festival.

U bent van harte uitgenodigd om bij het eerste “Korenfestival” in Pekela aanwezig te zijn, graag ontmoeten wij u op 13 oktober aanstaande.

Vernieuwing van repertoire

Sinds enige weken is het koor bezig met in studeren van nieuw repertoire. Er werd en wordt na de zomervakantie druk gewerkt aan nieuwe liederen die het koor zal brengen bij hun concerten.

Eén van de reeds gezongen liederen is: Geloof, hoop en liefde van het duo Johan en Henk. Johan van der Sluis, momenteel verblijvend in de Clockstede te Nieuwe Pekela was uiterst verbaasd dat het koor ‘zijn’ Geloof, hoop en liefde te gehore bracht.

Met twee duimen in de lucht gaf Johan zijn oordeel. Het koor heeft dit lied aan haar repertoire toegevoegd, met succes.

Zwalkers met Johan van der Sluis

25 jarig bestaan van De Zwalkers

Op vrijdag 5 november bestond het koor De Zwalkers 25 jaar. Het huidige bestuur van de wou dit ongemerkt voorbij laten gaan.

In de oefenzaal van de Binding, de vaste plek van de Zwalkers op de maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, werden de leden verrast op koffie met gebak.

De leden hadden voor voorzitter Anneke Zijl een verassing in petto.  Anneke Zijl is als voorzitter de lijm van het koor, aldus koorlid Janna de Jonge, die Anneke namens alle leden een bos bloemen aanbood.
Janna nam de huidige leden mee terug naar 1996, toen het koor werd opgericht. En sprak over de tussen liggende jaren en vele aha en oja’s kwamen voorbij.

Het koor werd tevens gefeliciteerd door Gerda van der Molen, voorzitter van de Bond van Koren, Afd. Groningen. Anneke Zijl nam namens het koor een oorkonde in ontvangst, met twee Groninger koeken die de volgende oefenavond bij de koffie komen. Het geldbedrag van € 50 werd direct overhandigd aan de penningmeester.

Alle koor leden kregen van het bestuur nog een kleine attentie, waarna  nog enkele liederen ten gehore werden gebracht. Een zeer geslaagde avond voor de leden en bestuur van de Zwalkers.

Ben je nieuwsgierig geworden en zing je graag?? Kom op een maandagavond langs, de eerste maand is gratis. Voel je welkom in de Binding van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Optreden in Nieuw Vredenhoven

In Nieuw Vredenhoven heerste een gezellige Kerst sfeer. De bewoners genoten van de zang van ons koor. Maar vooral werd er veel meegezongen.

Het koor was verrast door de vele complimenten die men mocht ontvangen voor dit optreden.
Zie hier de video van de gezellige avond.

Gezellig samenzijn

Op 6 december heeft het bestuur van ons koor De Zwalkers ons allen uitgenodigd voor een gezellige avond. En gezellig was het zeker.
Na de koffie en menig gesprek gingen we aan de bingo. En uiteraard wint degene die ‘nooit’ wat wint, menig prijs.

De jaarlijks terugkomende kennis quiz, gaf de nodige hersenspinsels. Tussendoor heerlijk eten, wat vanuit de keuken in de Binding voortreffelijk was bereid.

Allen gingen naar huis met een door het bestuur, als dank voor een ieders inzet, tas gevuld met heerlijkheden.
Met dank aan het bestuur voor de gezellige avond nam een ieder afscheid. Niet voor lang wat er staan nog 3 concerten in 2019 op het programma.

Zie hier de beelden van de avond.